Voorlichtingsbijeenkomst ‘Mechanical engineering’  voor voortgezet onderwijs

Techniek studeren in Amsterdam - UT en VU maken het mogelijk met een gezamenlijke opleiding!

Het was tot voor kort niet mogelijk om techniek op universitair niveau te studeren in Amsterdam. Dat gaat met ingang van het nieuwe collegejaar 2019 veranderen. De Universiteit Twente (UT) en de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU) hebben de handen ineengeslagen en bieden een nieuwe bachelor aan onder de naam ‘Mechanical Engineering’. Een unieke studie waarbij twee instellingen samen één studie aanbieden in zowel Amsterdam als in Enschede en ook samen één diploma afgeven.

Lees verder

Kennisdeling CACI/DUO

BI kennisdeling met DUO: de grootste dataverwerker in het Hoger Onderwijs!

Waar een flinke Universiteit het over tienduizenden studenten heeft, gaat het bij DUO over miljoenen studenten en al hun afgeleide informatie zoals: vooropleidingen, diploma’s en natuurlijk de Studiefinanciering. Met verschillende BI-teams werkt DUO continu aan de informatielevering aan het ministerie en de betreffende instellingen. 

Lees verder

Nationale onderwijstentoonstelling 2019

De Bedoeling van onderwijslogistiek

Vanaf het moment dat mijn twee dochters naar school gingen, werd ik betrokken bij het hedendaagse onderwijs. Tegenwoordig zit ik voor mijn werk dagelijks met onderwijsinstellingen aan tafel. Samen hebben we het over de uitdagingen waar het onderwijs voor staat: kwaliteit, kostenbeheersing, flexibilisering, internationalisering en automatisering. Tussen al die verschillende aandachtsgebieden met al die uitdagingen staat één ding altijd voorop: het leveren van goed onderwijs. En dat thema was ook de klik toen ik Liesbeth Schöningh ontmoette, die van ‘goed onderwijs’ haar visitekaartje had gemaakt.

Lees verder

De student centraal in OSIRIS Student

De student centraal in OSIRIS Student

De nieuwe versie van OSIRIS Student is eind 2018 gereed voor gebruik. Momenteel worden nog zeven onderdelen getest en er staat nog een aantal functionaliteiten op de planning om gerealiseerd te worden. Maar het grootste deel is dus klaar. Zodra de nieuwe release beschikbaar is, wordt de oude versie tot en met versie 6.19.1 meegeleverd en ondersteund. De OSIRIS Studenten App is inmiddels bij drie instellingen in productie. Vijf andere klanten van OSIRIS gaan de app binnenkort in gebruik nemen.

Lees verder

OSIRIS update

OSIRIS update

Met het aansluiten van Van Hall Larenstein en iPabo op OSIRIS is het aantal instellingen dat van het pakket gebruik maakt op 35 gekomen. Van deze 35 klanten werken er 23 in OSIRIS SaaS. In juni volgend jaar komt daar de Erasmus Universiteit bij. Ook van de Studenten App wordt steeds meer gebruik gemaakt. Intussen zijn er zeven hogescholen en universiteiten waar studenten met de app werken. Daar worden binnenkort er nog drie aan toegevoegd. OSIRIS Link, waarmee verschillende systemen met elkaar kunnen worden gekoppeld, is bij 12 instellingen in gebruik.

Lees verder

Erasmus without paper, klaar voor de start

Erasmus without paper, klaar voor de start

Erasmus without paper (EWP) is een Europees programma dat een elektronisch datanetwerk ontwikkelt waarmee gegevens van studenten kunnen worden uitgewisseld. In plaats van papieren en formulieren voorziet EWP in een format waarmee actuele data ‘real time’ kan worden opgehaald en worden verwerkt tot informatie. EWP is geïnitieerd door verschillende organisaties als opleidingsinstituten, dataproviders, bedrijven, uitwisselingsprogramma’s en de Europese Commissie.

Lees verder

Brown paper sessie

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) digitaliseert met zaakgericht werken

Een proces digitaliseren in 12 tot 14 weken

De Erasmus Universiteit Rotterdam zet zaakgericht werken in om de dienstverlening aan studenten te digitaliseren. De eerste zaak implementaties waren niet gemakkelijk. Best logisch, want de methode van zaakgericht werken en het gebruikte systeem waren allebei nieuw. Ilona Heeres en Manon de Jong hebben deze ervaringen gebruikt om een eigen aanpak voor implementatie uit te dokteren. En met succes: een zaak (proces) wordt nu binnen 12 tot 14 weken geïmplementeerd.

Lees verder

De Haagse Hogeschool verbetert inzicht met OSIRIS Analytics

Voor De Haagse Hogeschool zit het eerste studiejaar met OSIRIS Analytics er bijna op. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken met Jeanieke Kuijper, teamleider Monitoring en Kwaliteit bij De Haagse Hogeschool en Jeroen Mekkelholt, BI consultant voor CACI. ‘Toen we in september begonnen, stond Analytics nog in de kinderschoenen,’ vertelt Jeanieke. ‘We waren de eerste grote hogeschool die ermee ging werken en hebben samen met CACI heel veel in het product ontwikkeld. In februari was het dashboard zover gereed dat we het in gebruik konden nemen.’

Lees verder

Radboud Universiteit

Studenten hebben recht op veilige informatie

Toen Ger Boonen ruim zes jaar geleden in dienst trad bij de Radboud Universiteit, was daar net de keus gemaakt om met OSIRIS te gaan werken. De implementatie moest nog beginnen en daar kon Ger als hoofd onderwijsbureau bij de faculteit Natuurwetenschappen meteen aan meewerken. Intussen maakt de Radboud Universiteit gebruik van verschillende modulen van OSIRIS en is Ger directeur Studentenzaken.

Lees verder

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

CACI maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Akkoord