Scrum experience

Een feestje met Sprints en SCRUM

Na een succesvolle pilot met de webshop van de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft CACI op 10 mei de nieuwe werkwijze gepresenteerd aan een aantal opdrachtgevers. Tijdens een workshop in Utrecht konden de deelnemers zelf ervaren hoe het is om te werken volgens de Scrummethodiek. Het resultaat was een enerverend feestje, compleet met ballonnen en hoedjes van papier. Voor CACI was het de eerste stap om alle klanten mee te nemen in deze nieuwe manier van werken.

Lees verder

HO-link 2019

Inchecken en uitchecken bij HOlink 2019

In de goed gevulde congreszaal van NH Noordwijkerhout trapte Marcel Bril namens DUO het tweedaagse evenement HOlink 2019 af. De 442 bezoekers konden zich aanmelden voor zo’n 40 parallelsessies en daarnaast kennis opdoen bij de informatiemarkt in de expohal. Marcel introduceerde het thema ‘Check-IN, Check-UIT’ met een voorbeeld uit het openbaar vervoer: Je hebt één pasje waarmee je incheckt om van A naar B te gaan, en als je via verschillende vervoersmiddelen en stations eenmaal bent gearriveerd, check je weer uit. De vergelijking met de student is snel gemaakt: ook die heeft een doel voor ogen, maar heeft nu nog iets meer nodig dan één pasje.

Lees verder

Ondertekening bij HAS Hogeschool

HAS Hogeschool krijgt nieuw Student Informatie Systeem

HAS Hogeschool krijgt een nieuw Student Informatie Systeem (SIS). De Europese aanbesteding voor het nieuwe SIS werd recent afgerond. De opdracht is gegund aan het bedrijf CACI, het nieuwe systeem heet OSIRIS. Op 15 april tekenden HAS Hogeschool en CACI officieel de samenwerkingsovereenkomst. In maart 2020 moet het nieuwe systeem volledig gerealiseerd en in gebruik genomen zijn. 

Lees verder

Samen scrummen bij de EUR

Webshop ontwikkeling met en voor de Erasmus Universiteit Rotterdam middels Agile werkwijze

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wil graag de huidige webshop vervangen en heeft daarvoor de hulp van CACI ingeschakeld. 

Samen met EUR is gekozen om dit uit te voeren via het Agile frame-work met behulp van de scrum-methode. Deze methode komt erop neer dat CACI in plaats van 2 keer per jaar exact datgene oplevert wat is begroot en ontworpen in een ontwerpdocument, CACI meer opleveringen doet van OSIRIS door middel van nauwe samenwerking met de klant, en zodanig, dat deze opleveringen beter aansluiten op (de eventueel veranderde) wensen van die klant.

Lees verder

Groepsfoto SIS MBO

Negen samenwerkende mbo-instellingen kiezen voor OSIRIS

Onder het toeziend oog van de Stuurgroep leden, verantwoordelijk voor de keuze van een nieuw SIS, hebben negen samenwerkende mbo-instellingen en CACI op vrijdag 22 maart 2019 de contracten ondertekend voor de implementatie, innovatie en beheer van OSIRIS. Dat na een lange en zorgvuldig uitgevoerd aanbestedingstraject de keus is gevallen op OSIRIS heeft o.a. te maken met de integratiemogelijkheid voor het mbo met het hoger onderwijs en de ruime kennis en ervaring die er is met flexibel - en gepersonaliseerd onderwijs. Er is behoefte aan een Studentinformatiesysteem die dit kan faciliteren.

Lees verder

Mockup OSIRIS stagemodule

De nieuwe stagemodule in samenwerking met iPabo

OSIRIS kende al de faciliteit om stages vast te leggen, maar voor iPabo in Amsterdam waren er uitgebreidere mogelijkheden nodig. Studenten gaan er zo’n twee keer per jaar op stage, dus wilde de opleiding een systeem waarmee ze snel en gebruiksvriendelijk informatie zou kunnen vastleggen. Een mooie uitdaging voor Huib-Jan Wielemaker, die bij CACI zich bezighoudt met nieuwe functionaliteiten binnen OSIRIS. 

Lees verder

Aan- en afwezigheid OSIRIS

Aan- en afwezig: méér dan alleen afvinken

Toen CACI in december de aanbesteding van negen mbo-opleidingen werd gegund, was een van de voorwaarden dat er een aan- en afwezigheidsmodule aan OSIRIS zou worden toegevoegd. Waar in het hoger onderwijs die registratie minder relevant is en eigenlijk alleen bij het contractonderwijs wordt gevraagd, is het met minderjarigen op het mbo wel noodzakelijk. Dus mochten de ontwikkelaars van CACI aan het werk. Technisch productmanager Jonas de Graaff legt als eindverantwoordelijke voor deze nieuwe module uit wat daarbij komt kijken.

Lees verder

Haagse Hogeschool

Meer tijd en overzicht met OSIRIS Zaak bij Haagse Hogeschool

Sinds het collegejaar 2018-2019 werken alle examencommissies van de verschillende faculteiten van de Haagse Hogeschool (HHS) met OSIRIS Zaak. Dat ging niet zonder slag of stoot, weet Pieter Boon. Als consultant van CACI en expert op het gebied van zaakgericht werken binnen het onderwijs, was hij vanaf november 2017 betrokken bij de implementatie van OSIRIS Zaak. “Intussen staan nut en noodzaak hier niet meer ter discussie, maar dat heeft wel even geduurd.”

Lees verder

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!