Loading...

Oekraïens koor Dzvinochok op bezoek bij CACI

Maandag 7 november ontving CACI het Oekraïense koor Dzvinochok in het Havengebouw in Amsterdam. Het ca 40-koppige koor stopte tijdens een rondleiding door Amsterdam bij ons om een klein en indrukwekkend mini-concert ten gehore te brengen en te genieten van het uitzicht over de stad en het IJ. Wij hebben de andere bedrijven in het Havengebouw uitgenodigd om met zijn allen te genieten van de prachtige melodieën.

Dit Oekraïense jongerenkoor is samengesteld uit een aantal jongens van het Dzvinochok-koor (vertaling: Klokje): het beste jongens- en mannenkoor van Oekraïne, opgericht in 1967. Een deel van de 150 leden mag mee op de concertreizen in binnen-en buitenland. Door de oorlog is een samenwerking met het meisjeskoor Vognyk (vertaling: Vuur) tot stand gebracht. Het koor heeft in deze nieuwe samenstelling dit jaar al een aantal concertseries achter de rug: in Duitsland, Polen, Letland en Sicilië. Hoogtepunt was het optreden samen met de Rolling Stones in Wenen. Nederland staat sinds 1993 jaarlijks op het programma van Dzvinochok. Zij zongen al vele concerten van Dokkum tot Roermond, van Hoek van Holland tot Nijmegen, in kerken en kerkjes, in dorpen, steden en gehuchten.

Dit jaar is bijzonder. Onder het motto “Standing Strong Together” vragen zij aandacht voor de situatie in Oekraïne, danken zij Nederland voor alle steun en willen zij uitdragen dat Oekraïne zo zal overwinnen.

De optredens en het verblijf in ons land worden mede geïnitieerd en in hoofdzaak uitgevoerd door talloze vrijwilligers die het koor een warm hart toedragen. Deze vrijwilligers nemen de financiële zorg en organisatorische verantwoordelijkheden op zich. Koorleden en hun begeleiders worden ondergebracht in gastgezinnen. Onkosten voor verzekering, de bus, concertlocaties en (culturele) uitstapjes zijn mogelijk dankzij bijdragen van sponsors en donateurs. Het repertoire van beide koren bestaat uit religieuze liederen uit zowel Oost- als West-Europa, koorzang van klassiek tot hedendaags, Amerikaanse spirituals en traditionele volkszang.

De jonge zangers uit Kiev brachten als onderdeel van hun 12-daagse tournee in Nederland maandag 7 november een dag door in Amsterdam.
CACI heeft getracht bij te dragen aan een onvergetelijke dag voor deze jongeren, door het koor uit te nodigen om van het prachtige uitzicht over Amsterdam te genieten en om een Hollandse versnapering aan te bieden.

De zangers van jong tot oud richten zich op hun Oekraïense identiteit en laten de huidige situatie in Oekraïne in hun zang doorschemeren.

Wij vonden het belangrijk om dit koor een platform te geven in ons gebouw en om hen met een bijdrage te ondersteunen in hun werk.

Als jij ook, uiteraard vrijblijvend, een bijdrage wilt leveren aan dit koor, dan kan dat via deze link: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=-FAa6_0ER7GBNLcqndo3JA

Kijk ook even op de site van Dzvinochok voor meer informatie: http://www.dzvinochok.nl/.

De website van CACI maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies binnen deze website? Meer informatie