Loading...
Analysisoverview

Koppelvlak met plagiaatscanner beschikbaar in OSIRIS Zaak

Sinds enkele weken kan via OSIRIS Zaak een plagiaatscanner worden gebruikt. Het gaat om de plagiaatscanner van Urkund. Deze tool is via een API gekoppeld aan OSIRIS Zaak. De functionaliteit is in nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht en Radboud Universiteit ontwikkeld. Het team Berlage tekende bij CACI voor de ontwikkeling. Product owner Robbert Serne vertelt er hier meer over.

Generieke tool

“Om te beginnen is Urkund overgenomen en heet die plagiaatscanner nu Ouriginal. De functionaliteit in OSIRIS Zaak is zo ontwikkeld dat in principe elke plagiaatscanner er aan kan worden gekoppeld, mits er een API voor wordt ontwikkeld. Vanuit onze opdrachtgevers was er een duidelijke behoefte aan het opnemen van plagiaatscanners binnen de OSIRIS-omgeving en dan bij voorkeur binnen Zaak.”

Eenvoudige proces

“Om gebruik te kunnen maken van een plagiaatscanner binnen OSIRIS Zaak, moet de student eerst het document – in de meeste gevallen een scriptie – uploaden. Dat kan in PDF en docx-formaat. Vervolgens wordt het document automatisch door OSIRIS Zaak aangeboden aan de plagiaatscanner en ontvang je – afhankelijk van de omvang van het document – na 5 tot 10 minuten de score met een link naar het rapport. Dit document laat met een percentage zien in hoeverre er sprake is van plagiaat en waar dat dan is aangetroffen met een verwijzing naar de originele tekst.”

Ook geïnteresseerd in dit koppelvlak of met een ander plagiaatscanner? Neem dan contact op met Ulf Thor (ulf.thor@caci.nl).

De website van CACI maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies binnen deze website? Meer informatie