Loading...
https://unsplash.com/photos/BfrQnKBulYQ?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditShareLink

Uitbreiding team Privacy, Security & Kwaliteit 

Deze zomer is het team uitgebreid dat binnen CACI verantwoordelijk is voor de borging van privacy, security en kwaliteit van OSIRIS. Op 1 juni is Malcolm Anderson gestart als Privacy officer en op 1 september is Surina de Bie als Functionaris gegevensbescherming aan het team toegevoegd. Samen met Jacco Zwarst, coördinator van het team, leggen ze uit wat dit betekent voor CACI en voor de onderwijsinstellingen die gebruik maken van OSIRIS. 

“Privacy, security en kwaliteit is natuurlijk niet nieuw voor ons”, begint Jacco. “Sinds mei 2018 geldt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en ook al ver daarvoor brachten we binnen CACI alles zoveel mogelijk netjes op orde. Als dienstverlener draag je de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de enorme hoeveelheden data die dagelijks wordt verwerkt. Om de kwaliteit van al die processen te borgen, zijn we ISO 20000- en ISO 27001-gecertificeerd en hebben we een ISAE 3402 Type II-verklaring.” 

Meer focus 

“Samen met mijn collega’s Gerard Booijmans (Chief Information Security Officer), Peter van den Plas (Information Security Manager) en Remko Dijkstra (Serviceteam OSIRIS) hadden we al een team voor alles wat te maken heeft met privacy, security en kwaliteit. Met de komst van Malcolm en Surina hebben we twee nieuwe professionals die zich uitsluitend richten op deze aandachtsgebieden. En daarmee maken we een extra slag in focus, capaciteit, kennis en kwaliteit.” 

Privacy officer 

Malcolm heeft de functie van Privacy officer: “Mijn focus ligt op de uitvoering van de wet- en regelgeving op het gebied van dataveiligheid en privacy zoals dat in de AVG is vastgelegd. Ik adviseer bijvoorbeeld bij de ontwikkeling en implementatie van beleid. Daarnaast ben ik samen met Surina het primaire aanspreekpunt voor collega’s en de onderwijsinstellingen als ze vragen hebben over deze onderwerpen.” 

Functionaris gegevensbescherming 

Surina is de Functionaris gegevensbescherming: “Mijn focus als FG ligt op het houden van toezicht op de toepassing en naleving van privacywetgeving binnen CACI. Ik controleer of alles klopt. Wat ik zie is dat CACI, maar ook onderwijsinstellingen, sinds de invoering van de AVG dataveiligheid en privacy steeds hoger in het vaandel hebben staan.” 

Sparringpartner 

Surina en Malcolm hebben hun draai inmiddels gevonden binnen CACI. Surina geeft aan: “Het is een bedrijf met een open cultuur. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid om je te helpen als je een vraag hebt. Wij kunnen met onze kennis en expertise fungeren als sparringpartners, voor zowel CACI als de instellingen.” 

Vraag over privacy met betrekking tot OSIRIS? privacy@caci.nl is nu ook bereikbaar!   

De website van CACI maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies binnen deze website? Meer informatie