Loading...

Erasmus without paper komt eraan en OSIRIS is er klaar voor

Het lijkt misschien een beetje vreemd om te midden van een wereldwijde lockdown OSIRIS verder aan te passen voor internationale studentenmobiliteit. Maar dat is wel precies wat CACI sinds begin 2021 heeft gedaan. En niet voor niets: het nieuwe ‘Erasmus Plus 2021 – 2027’-uitwisselingsprogramma van de Europese Gemeenschap wordt gedurende de looptijd van het programma volledig gedigitaliseerd.

Functionaliteiten

Daarom hebben negen (en nog meer) hogeronderwijsinstellingen die OSIRIS gebruiken CACI de opdracht gegeven om een functionaliteit te ontwikkelen voor het nieuwe ‘Erasmus+’-programma. Deze aanpassingen zullen (onder andere) gebruikers van OSIRIS in staat stellen om:

  • Inter-institutionele Akkoorden (IIA) met partnerinstellingen uit te wisselen en te registeren.
  • Nominaties (studenten) te verzenden en ontvangen voor uitwisseling van en naar partners.
  • Studenten, internationale instellingen en partners een middel te bieden om leerovereenkomsten op te zetten en af ​​te spreken.
  • Transcripties van records na de uitwisseling te verzenden en ontvangen.

Ook wordt de automatische rapportage aan de Europese Commissie, nu gedaan via de Mobility Tool+, in de toekomst door OSIRIS ondersteund.

De nieuwe EWP-functionaliteit ondersteunt machine-naar-machineberichten waardoor OSIRIS rechtstreeks kan communiceren met het studentinformatiesysteem van de partner via het EWP-netwerkregister.

Planning

De ontwikkeling is momenteel gepland zoals hieronder vermeld. Deze planning zorgt ervoor dat de tijdlijn voor het verplicht worden van EWP, die door de Europese Commissie is gepubliceerd, wordt gehaald.

Planning van de belangrijkste uitwisselingsfunctionaliteit

2021: Inter-institutionele Akkoorden (IIA)
2021: Leerovereenkomsten
2022: Nominaties
2022: transcripties van records

De website van CACI maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies binnen deze website? Meer informatie