Loading...

‘Trainingen helpen mij verder!’

Barbara Schuiling werkt sinds juni 2020 als Functioneel beheerder onderwijsapplicaties OSIRIS bij De Haagse Hogeschool. Software is haar niet vreemd. Ze heeft als 2elijns helpdeskmedewerker en interne consultant gewerkt bij verschillende IT-bedrijven. ‘Ik vind software interessant. Ik hou van het gepuzzel, de samenhang en logica tussen al die enen en nullen tot op het diepste niveau en het analyseren daarvan. Maar het werk bij IT-bedrijven had ik wel gezien. Ik was toe aan iets anders en het onderwijs heeft altijd mijn belangstelling gehad.’

Barbara Schuiling

‘Het eerste wat mij opviel aan OSIRIS was dat het zo enorm omvangrijk en complex is. Ik ben heel wat gewend, maar dit had ik niet eerder meegemaakt. Zoveel functionaliteiten en onderlinge verbanden. Iemand van CACI zei een keer tegen mij dat er niemand is die OSIRIS helemaal kent. Ik ben dus maar gewoon begonnen om stap voor stap het pakket te leren kennen. Een collega heeft mij wegwijs gemaakt in Autoriseren en daarna ben ik verder gegaan met andere processen.’

Privétraining

‘In augustus heb ik mijn eerste training gehad. Pieter kwam hier op de hogeschool en heeft mij een-op-een laten zien hoe OSIRIS Zaak in elkaar zit. Dat is ontzettend intensief, maar werkt ook heel goed. In zo’n privésessie kan je alles vragen, overal op ingaan en dan leer je het snel. Voor de cursus stonden drie lesdagen gepland, maar het programma hebben we uiteindelijk over vier dagen verdeeld. Op een gegeven moment is de floppy vol en neem je niks meer op.’

Groepstraining

‘De tweede training heb ik van Casper gehad en ging over Functioneel beheer. Ook heel nuttig. Die training hebben we met een groep van De Haagse Hogeschool online gevolgd. Het voordeel van een groepstraining is dat anderen vragen stellen waar je zelf nog niet aan had gedacht, maar die wel van meerwaarde voor je zijn. Casper geeft ontzettend veel informatie en ik was blij dat ik al het een en ander van OSIRIS had gezien, zodat ik de materie kon plaatsen. We hebben nu twee trainingsdagen gehad en krijgen er nog een: Aanmelden.’

Covid-19

‘Het is best lastig om vanuit huis in je baan te komen. Aanvankelijk vond ik het prima om mezelf in alle rust in te werken, maar op een gegeven moment mis je toch het contact met collega’s. In plaats van iemand even snel iets te vragen, moet je nu iemand mailen of bellen. Die drempel is hoger en je kan niet zien hoe de ander reageert. We mochten in augustus weer een dag per week naar de hogeschool, maar met de nieuwe maatregelen werkt iedereen weer volledig vanuit huis.’

De website van CACI maakt gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies binnen deze website? Meer informatie